Пролетен венец

Категория: / Великден / Тестени
Време за приготвяне:
120 минути
от: Dobrinka Petkovaна 26.06.2012г.

Продукти

300-400 гр готово тесто,
1 стрък зелен лук, 150-200 гр,
100гр кашкавал,
2 яйца,
сол, черен пипер

Начин на приготвяне

Приготвяне: Лукът и спанакът се запържват. Прибавят се яйцата, разбърква се и се добавя кашкавала нарязан на кубчета.Свалете от котлона. Разточете тестото на кора, голяма колкото тавата, в която ще печете. Преместете я в нея и по края на кората сипете плънката. Нарежете на 8 триъгълника от вътрешната страна до плънката. Вземете всеки триъгълник и го обърнете върху плънката. Така направете и останалите триъгълници. Пече се на 180-200 градуса за около 30-35 минути. 

Коментари