Ароматна питка с краве масло и сирене

Категория: / Великден / Тестени
Време за приготвяне:
120 минути
Аватарот: Маргарита Димитрована 07.05.2012г.

Продукти

Тестото замесвам от:
500- 600 г брашно,
1 пакетче суха мая или 20 г жива,
1 белтък, 2 с. л. кисело мляко,
1 ч. л. сол, 1 с. л. захар,
4 с. л. олио, вода;
За плънка:
200 г сирене

Начин на приготвяне

Тестото направих на питка и го оставих да втаса, докато увеличи обема си два пъти.

Разделих го на 3 топки, които разточих на тънки кори, наложих ги една върху друга като всяка от тях намазах с краве масло и поръсих с натрошено сирене. Навих ги на руло, което също помазах с олио и го нарязах на парчета, които не бяха по- дебели от 2 см.

Започнах да ги редя така, че едното парче леко да застъпи другото наполовина. Намазах питката с жълтък и малко олио в него, оставих я да втаса в тавата и я изпекох в предварителна загрята фурна на около 180 градуса до получаване на приятен загар .

След като я извадих от фурната, веднага я намазах с ароматно олио, което приготвих като го загрях и в него сложих  малко чубрица, шарена сол, чесън на прах и  босилек.

Тук вече вие можете да си подберете ароматите  според  вкуса и предпочитания ви.

Коментари