Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Продукти: 600 мл. топла вода, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол, 1 кг. брашно, около 30-40 мл. олио, сирене, 1 кубче мая.

 
Топлата вода се сипва в купа. Добавя се захарта и маята, разбърква се. По малко се прибавя брашното, солта и олиото. Омесва се меко тесто, което да не лепне на ръцете. Оставя се за около 15 мин. да втаса. След това отново се измесва и се разтегля на дебел масур /като франзела/, от който се режат малки топки - трябва да са равни. Всяка топка се разтегля, слага се парченце сиренце, завива се и се нареждат в намазнена тава. Притискат се леко с ръка към дъното и се оставят за още 15-20 мин. да втасат. Отгоре се настъргва сирене или кашкавал и се пекат приблизително 20 мин. на 180 градуса.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче