предна плешка от яре /до 10 кг/,
2 бр. глави червен лук,
1 бр. връзка зелен лук,
комплект дроболина, предварително варена и нарязана на ситно,
300 г. ориз,
250 г. гъби /ако може орешки - има ги в Тетевенския балкан и са много ароматни/, подправки /подправка за месо и задължително девесил/.
С така направената плънка се пълни оформен джоб в плешката и се зашива. Поръсва се с червен пипер и се намазва със зехтин. Ако има место в тавата - може да се добави месото от задното бутче.
Пече се бавно...около 3 - 4 часа, за да стане вкусно...
Яде се по всяко време на годината....
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност