250-300 г свинско месо
200 г пресни гъбки
картофено пюре
1 глава кромид лук
10-20 г краве масло
50 г пушено топено сирене
100 мл прясно мляко
В загрятия вече тиган слагам месото и на по-едро нарязан лука и задушавам около 10 мин. (мазнина не слагам), след което махам капака и позапържвам до зачервяване на месото. От картофеното пюре (трябва да е по-гъсто) със шприц правя формички, които запичам за 10 мин. във фурната на 180 градуса. Гъбките с масълцето задушавам около 15 мин., след което прибавям прясното мляко и топеното сирене, бъркам на по-слаб огън около 10 мин. до сгъстяване на соса.
След което вече яденето е готово и според фантазията поставям в чиния и т.н. и поднасям с ароматно червено вино. Добър апетит!
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност