Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Сварява се една поне средно голяма кокошка, като се внимава да не се превари. Във водата, в началото на приготвянето, се слага необходимата сол и подправки по избор, на вкус.

Кокошката се изважда, отцежда се.
Сварява се един картоф, големината трябва да е съобразена с тази на кокошката. Картофът се закрепва на шийката на кокошката - директно или  с помощта на няколко клечки за зъби вътре в него.
На картофа се слага суха чушка под формата на шапка, очи от черен пипер, нос от зърно голям салатен боб и уста от парченце печена червена чушка. Накрая Хаджията се облича с аба от зелев лист - червен или бял.
По желание Хаджи Генчо може да се сложи  в кресло от препечени филийки, на легло от бобена салата или в готова тава боб на фурна, както и  някоя друга салата по избор.

Друг вариант е кокошката да се изпече след сваряването, напълнена с някаква стандартна плънка от ориз, булгур или орехи, но при него трябва да се внимава много да не се размекне птицата, тъй като при тази рецепта се цели главно естетическият ефект от поставянето на това блюдо в центъра на новогодишната трапеза.

Честита Нова година и наздраве!

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче