Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Раирано рибено руло от сьомга и сом

От Мариана Гиздарска Мариана Гиздарска
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

800 г филе от сьомга
800 г филе от сом
3 белтъка
115 мл течна сметана
450 г грах от консерва (готов за консумация)
1 краставица
един стрък зелен лук, нарязан на дребно
45 мл олио
свежи листа от мента
сок от един лимон
бял пипер
настъргано индйиско орехче
сол на вкус

*Нарязваме двата вида риба на дълги ивици - 2,5 см широки.

*Намазваме с 15 мл олио тавичката за печене и започваме подреждането на парчетата. 2/3 от дължината им трябва да бъде преметната върху ръба на тавичката (необходима дължина по-късно за загъването). Посоляваме ги на вкус и ги намазваме с 15 мл олио.

*Разбиваме на сняг трите белтъка.

*Разделяме количеството по равно в два отделни съда.
*В първия добавяме половината от течната сметана, 50 г нарязана на дребно сьомга и изцедения сок от 1 лимон.
*Във втория добавяме останалата половина течна сметана, 50 г от сома, нарязан на дребно, нарязания на дребно зелен лук и настърганото индйиско орехче.

*Пасираме граха и добавяме към него ситно нарязаните листа от мента.
*Започваме реденето на трите слоя плънка на рибеното руло.
*Към тавичката с подредената риба изсипваме граха и с помощта на шпатула изравняваме повърхността.

*Прибавяме втория слой със сома, нарязан на дребно и отново заглаждаме повърхността .

*Прибавяме третия слой с нарязаната на дребно сьомга и загъваме краищата на рибените парчета, както е показано на снимката.
*Прибавяме вода до нивото на рибата.

*Намазваме с олио фолио за печене и оформяме капак, който поставяме да прилепне плътно върху тавичката.
*Печем на 200C (400 F) за 20-25 минути.

*Изцеждаме останалата след печенето течност (изхвърляме или можем да я използваме за супа).
*Оставяме да изстине за 30 минути и обръщаме тавичката върху блюдото за сервиране (внимаваме да не се наруши целостта на рулото).
*Оставяме да престои в хладилника за 2 часа, за да могат след това да се режат парчетата, без да се ронят.
*Гарнираме с нарязана на кръгчета краставица, салатна трева и кръгчета лимон.

*Ястието може да се поднесе студено или затоплено по избор и разбира се с бяло вино!

Да Ви е вкусно и наздраве!

Дайте оценка:

Тагове: олио краставици индийско орехче зелен лук грах сьомга

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче