Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Рибни предястия: Пълнени лимони и рибни пурички

От Дokи Дokи
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1. Пълнени лимони: избират се по-едри лимони, измиват се добре, режат се на две и от към дупетата, така че да може да стоят изправени. Внимателно с малка лъжичка се издълбава месестата част на лимона.

Отделно се забърква смес от: топено сирене + малко масло + магданоз + част от средата на лимона (на вкус) + рибна консерва по избор (например"Тон с люта чушка", но отцедена от мазнината). Хубаво се разбърква, лимоните се пълнят и при поднасянето задължително с препечена филиика и изстудена водка. По изключение - мастика.

2. Рибни пурички - това е малко по-претенциозно и пипкаво, но пък е по-вкусно и ефектно.

Вземат се филета от риба ,леко се начукват и изтъняват, малко солчица и черен пипер. Внимателно се увиват (всяко по отделно) около по-дебел морков, връзват се "обилно" с конец,в брашънце и се пържат отвсякъде до кафеникава коричка. Оставят се да изстинат, маха се конеца, вади се моркова и се пълнят внимателно със следната смес: майонеза + горчица + кисели краставички на ситно + лимонов сок + копър, черен пипер, сол. Отстрани се затапват с по една маслинка и се сервират върху лист зелена салата.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло магданоз лимон сирене мастика

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче