4 яйца- за два омлета,
сол на вкус,
олио за пържене;
За плънката:
70 г пушени свински гърди,
1/ 6 глава кромид лук / за леко овкусяване/,
50 г топено пушено сирене,
50 г кашкавал,
1/ 2 кисела краставичка,
1 с. л. бяло вино,
1 с. л. олио, черен пипер, балканска чубрица;
За гарнитура ”Венец от гъби и царевица”:
500 г гъби,
100 г сладка царевица,
20 г краве масло,
чесън, копър, сол на вкус;
За гарниране:
лютеница,
лимон;
За украса: Подаръчна панделка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ПЛЪНКАТА:
Нарязах свинското месо на малки късчета и го запържих за около 2 минути заедно с настъргания лук и олиото.
Добавих едновременно нарязаните на парченца краставичка, сирене и кашкавал. Сложих бялото вино и подправките и оставих сместа да се разтопи леко като бърках непрекъснато, след което отстраних от котлона.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ВЕНЕЦА:
Обелените, измитите и нарязани гъби задуших в маслото и малко сол докато започнаха да се пържат. Добавих малко чесън на гранули и ги отстраних от котлона.
НАЧИН НА ОФОРМЯНЕ НА БЛЮДОТО:
Изпържих два омлета.
Поставих единия върху фолио и върху него разстлах топлата плънка, която захлупих с втория горещ омлет.
С помощта на остро ножче оформих сърце, върху което направих дупчици и през тях прокарах панделката.
Много внимателно с помощта на формичка за сладки по средата на горния омлет изрязах малко сърце така, че да се вижда плънката в загадка.
Наредих от гъбения венец покрай полученото сърце, след което украсих с лютеница и лимон.