Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Солена торта Шарлота

От Неизвестен Неизвестен
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За палачинките: 3 яйца, 1 ч. ч. прясно мляко брашно, 1/2 ч. л. сол, сода за хляб, краве масло; За плънката: 5 сварени картофа, 4 сварени яйца, 250г сирене Дунавия, 200 г пушено месо, 200 г грах, 100г. майонеза, 200г топено сирене, 100г заквасена сметана, магданоз, 1 скилидка чесън

Яйцата се разбиват с миксер, като постепенно се прибавят прясно мляко, сода (на върха на лъжицата) и сол. Сипва се брашно и отново се разбива. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза. В силно сгорещен тиган намазан с масло, се сипват 2 черпака от сместа и се изпича дебела палачинка от двете страни. Повтаряме докато свърши сместа. Излизат около 4-5 палачинки. Оставят се да изстинат и се намазват със смес от топено сирене (200г), 100г заквасена сметана, магданоз и 1 пресована скилидка чесън. Завиват се на рула и се оставят да стегнат малко. С остър мокър нож се режат на парчета с дебелина около 1- 2 см. Нареждат се в дълбока обла купа, предварително "облечена" с домакинско фолио.

Филето се реже на ситни кубчета, добавя се към остатъка от топеното сирене и сметаната. Сварява се граха, или се взема готов от консерва и се добавя към сместта. Накрая прибавяме 2-3с.л. майонеза и объркваме добре.
В отделен съд настъргваме на едро ренде сварените картофи, яйцата и сиренето. Овкусяваме със черен пипер и магданоз. Ако се получи прекалено гъста смес може да добавите 1-2 с.л. майонеза по желание.

Върху подредените кръгчета (редят се както при тортата с рула) сипваме половината смес от картофената плънка и натискаме да прилепне добре. Изравняваме. Сипваме един пласт с шунката и граха и изравняваме отново. Покриваме с останалата част от картофената смес, изравняваме и покриваме с найлон или фолио. Оставяме в хладилника да стегне. Обръщаме в подходяща чиния и украсяваме. Аз естествено нямах време за украси, но може да пофантазирате и да я намажете цялата с крема сиреме отгоре и да я украсите с зеленчук например.

Със студен мокър нож се реже внимателно.

Мога да добавя, че с бяло вино консумацията е невероятна!

Спечели вечеря за двама или бутилка вино с Кулинарния конкурс на Dir.BG >>

Дайте оценка:

Тагове: чесън магданоз картофи яйца бяло брашно прясно мляко майонеза сирене грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче