Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Продукти за блата:
3 яйца,
1/2 ч. чаша захар,
100 гр кокосови стърготини,
100 гр смлени лешници,
100 гр черен шоколад,
2 суп. лъжици какао,
1/3 ч.ч. брашно,
1 бакпулвер;
Продукти за шоколадовия мус:
400 мл течна сметана,
200 гр черен шоколад,
125 гр краве масло,
1 желатин, 1/3 ч.ч. захар;
Продукти за глазурата:
2 праскови,
1/2 ч.ч. вода,
3 суп. лъжици захар;
Продукти за сиропиране:
1 ч. ч. подсладено кафе с малко Амарето

приготвяне на блата-разбиваме белтъците със захарта до твърд сняг,прибавяме жълтъците като разбъркваме внимателно,добавяме кокосовите стърготини,смлените лешници,шоколада настърган,брашното,бакпулвера,Получава се гъста каша,която печем върху сладкарска хартия,
приготвяне на муса-разбиваме с миксер сметаната със захарта ,добавяме охладен шоколада/предварително разтопен на водна баня с кравето масло/,желатина,разтворен в сиропа от прасковите
приготвяне на глазурата-прасковите се нарязват на резенчета ,заливат се с водата+захарта и се варят съвсем малко,Отцеждат се на гевгир а сока използваме за разтваряне на желатина,
В тортена форма поставяме блата,сиропираме го с кафето,после разпределяме шоколадовия мус и накрая подреждаме прасковите,които глазираме с малко желатин,оставен от предвидения за муса.

Охлаждаме 24 часа в хладилника.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче