Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лимонов пай

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За блата:
150 гр. мек маргарин,
1/2 ч.ч. захар,
1/2 бакпулвер,
1 жълтък,
около 250 гр брашно(трябва да се получи средно меко тесто),
1-2 ванилии;

За лимоновия крем:
2 лимона,
125 гр масло,
1 1/2 захар, 3 яйца

Изключително свеж и лек десерт!

Замесете тесто от изброените продукти и го сложете във фризера за 10 мин.

През това време разбийте яйцата за крема със захарта, добавете настърганата кора от двата лимона и сока от тях.

Разстелете тестото във форма за торта върху хартия за печене, като задигнете и нагоре по стените около 2 см. Набодете с вилица тук там и го сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.Извадете и върху него внимателно излейте лимоновата смес. Печете 30 мин

Като изстине поръсете със пудра захар.

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лимон бяла захар ванилия бакпулвер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче