Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладкиш с ягоди и бадеми

За сладки мигове със следобендото кафе

От Татяна Михова Татяна Михова
1’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250-300 г брашно
  • 7 г суха мая
  • 150 мл хладко мляко
  • 90 г масло
  • 200 г захар
  • 1 яйце

За крема:

  • 300-400 г ягоди,
  • 150 г захар,
  • 250 г квасена сметана,
  • 1 пакет ванилов пудинг,
  • 1 яйце,
  • 80 г филирани бадеми

Начин на приготвяне:

  1. Брашното се пресява в купа и се прави кладенче.
  2. Маята се разтваря в малко топло мляко, брашно и захар и се оставя на топло място да шупне.
  3. Маслото се разтопява и заедно с готовата мая, млякото, яйцето и захарта, се изсипва при брашното. Замесва се меко еластично тесто, което се оставя на топло да бухне.
  4. Ягодите се измиват, подсушават и почистват от дръжките. Разбъркват се с 50 г захар и 1 с.л. брашно.
  5. Тестото се разточва върху набрашнен плот и се пренася в застлана с хартия за печене тава. Оставя се отново за 15 мин. да втаса на топло.
  6. Сметаната се разбива с яйцето, ваниловия пудинг и останалата захар.
  7. Ягодките се разпръскват върху тестото, по-едрите се разполовяват, така че да го покрият изцяло. Сметановата смес се излива отгоре и заглажда. Сладкишът се посипва плътно с филирани бадеми.
  8. Пече се на 180 градуса до златисто. Оставя се да изстине и се поднася украсен с пудра захар.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ягоди яйца бяла захар бяло брашно прясно мляко заквасена сметана суха мая бадеми

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче