Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта с кафе

От Мария Тачева Мария Тачева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За блата:
1 3/4 ч.ч. брашно,
2 ч.ч. захар,
3/4 ч.ч. какао,
2 ч.л. сода,
1ч.л. бакпулвер,
2 яйца,
1 ч.ч. силно кафе,
1/2 ч.ч. олио,
1 ванилия;
За крема:
100гр. млечен шоколад,
100 гр. крема сирене,
200 мл. течна сметана,
1 пакет сухо капучино,
2-3 капки ментова есенция;
Зелени коктейлни череши и запечени орехи за декорация.

Изпичат се 2 блата 16-18см.

Разделят се на 2 и се сиропират с малко разредено кафе.Топъл блат - студено кафе или обратно.

Ред блат - крем - малко орехи и така до горе. За крема сметаната се разбива + крема сиренето + есенцията, шоколадът в микровълновата за 30 сек., прибавя се капучиното, разбърква се. Като се охлади леко. се прибавя сметаната. Отгоре се измазва хубаво с крем, поръсва се с натрошени и запечени на тиган орехи и черешките.

Престоява 24ч. в хладилник преди да се консумира.

Харесай страничката ни във Facebook!

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца бяла захар ванилия какао бакпулвер сода брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче