5 яйца,
50 мл Бейлис,
50 мл Амарето,
200гр захар,
3 неподсладени кафета,
3 пакетчета бишкоти "Савоярди",
какао на прах за поръсване
Всички продукти трябва да са със стайна температура.
Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте със захарта до побеляване, прибавете ликьорите и маскарпонето, бъркайте до получаване на гладък крем. Разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно ги прибавете към сместа. Топете бишкотите хоризонтално до половината в изстиналото кафе и ги редете в правоъгълен съд, покрийте ги с пласт крем, така наредете 3 реда, като завършите с крем и поръсете обилно с какао на прах през цедка. Преди консумация оставете 12 часа в хладилник.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност