Шоколадови бонбони ”Целувката на Перуджа”

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
Аватарот: Татяна Симеонована 28.06.2012г.

Продукти

За 28-30 броя:
150 гр. обелени и леко запечени лешници,
130 гр. нутела / nutella/,
50 гр. млечен шоколад,
30 гр. тъмен шоколад 60-70%,
30 гр.бял шоколад,
1 супена лъжица какао и
150-200 гр. шоколад за глазиране

Начин на приготвяне

Отделят се 28-30 цели лешници /по -късно те ще се използват за оформянето на бонбоните/.

Останалото количество лешници се смилат в кухненски робот на едро.

Разтопява се шоколадът /на водна баня или в микровълнова фурна/. Аз лично предпочитам първия начин. След охлаждането на шоколада, към него се изсипват лешниците, какаото и нутелата. Сместа се слага в хладилника до стягане за около 15 минути. От нея се правят топчета, по-малки от орех и на върха на всяко леко се набожда по един цял лешник.

Подредете ги върху хартия за печене и ги поставете отново в хладилник или фризер, за да се стегнат. Това улеснява след това етапа на заливането им с шоколада.

Коментари