Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашни плодово-ядкови бонбони

От Райна Деницова Райна Деницова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Продукти: орехи или други сурови ядки (например кашу), сушени плодове (стафиди и фурми или червени боровинки или сушени смокини...), мед, кокосово масло, канела, сусам, счукани какаови зърна и кокосови стърготини за овалване.

Пропорциите в тази рецепта изцяло зависят от вашия вкус - дали искате да постигнете по-ядков или по-плодов вкус на бонбоните. Примерно можете да смелите в блендер 200 гр. орехови ядки, 200 гр. стафиди и фурми. Смесвате с 1 голяма лъжица мед и 1 голяма лъжица от кокосовото масло. Добавяте канелата. От получената смес правите малки топченца, които овалвате в сусама или кокосовите стърготини или счуканите какаови зърна и слагате в хартиени поставчици за бонбони. Охлаждате в хладилник поне 2-3 часа, за да се стегне кокосовото масло.

Дайте оценка:

Тагове: какао канела мед сусам орехи сушени плодове кокосово масло

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче