Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тиква по севлиевски

От bobiO8 bobiO8
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Около 1200 гр. чиста тиква, нарязана на парченца с 1ч.ч. захар и 50 мл. вода печете под фолио 35 минути на максималната степен на фурната.

Намалявате на 170 градуса. Слагате тавичката с тиквата в по-голяма тава с хладка вода. Заливате тиквата със смес от 1 л. мляко, 7 разбити яйца,1/2 ч.л. канела, 1 ч.ч. захар, 1 ванилия, обърквате и печете вече без фолио, още около час. След изпичането в тавата с тиквата отдолу има вода, но това не е проблем. Важно е крем-карамелът да е станал (като на снимката).

Дайте оценка:

Тагове: тиква яйца бяла захар прясно мляко канела вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче