Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Празнични сладки с лешници

От mim8 mim8
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

600 г брашно,
400 г масло,
400 г захар,
300 г лешници, смлени,
3 яйца,
1 с.л. канела

Разбиват се маслото, захарта и яйцата, прибавят се лешниците. Добавят се брашното и канелата и се омесва тесто, което престоява 1 нощ в хладилника.
Разточва се кора с дебелина 5 мм. С формички се изрязват сладки, намазват се с масло (може и без това) и се пекат в силно загрята фурна 10 мин. съхраняват се в метална кутия.

От тези продукти се получават голямо количество сладки, можете да направите 1/3 или 2/3 доза. Същото важи и за меденките.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар бяло брашно канела лешници

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче