Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
2 водни чаши (200 мл) булгур - измивам и го заливам в съд с капак с 2,5 водни чаши вряла вода.
Така престоява около 1 час.
1-2 с.л. доматено пюре,
1-2 пюре от червени чушки,
кимион,
черен пипер,
сол,
зехтин и сок от прясно изцеден лимон (всичко това прибавяте по ваш вкус).  
1 връзка ситно нарязан магданоз,
около 10 стръка пресен лук,
1-2 домата нарязяни на кубчета без меката част

Овкусявам го с 1-2 с.л. доматено пюре, 1-2 пюре от червени чушки, кимион, черен пипер, сол, зехтин и сок от прясно изцеден лимон (всичко това прибавяте по ваш вкус). Разбърквам добре докато булгурът се оцвети равномерно навсякъде от пюретата. Прибавям 1 връзка ситно нарязан магданоз, около 10 стръка пресен лук, 1-2 домата нарязяни на кубчета без меката част, а през зимата заменям домата с моркови от туршия или зелени маслини.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче