Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Необходими продукти:
орехови ядки 50 г,
кисело мляко 500 г,
краставички 500 г,
чесън 4—5 скилидки,
олио 30 г,
копър, магданоз


Начин на приготвяне: Киселото мляко се разбива на гладък крем и по желание се разрежда със студена вода.
Към него се прибавят краставичките, нарязани на дребни кубчета, като по-добре е да не се белят, ако кората им не е горчива.
Подправя се с чесъна, счукан с малко сол на кашица, с лъжица ситно нарязан копър, лъжица магданоз и растителното масло.
Тараторът се поднася охладен и поръсен със смлените орехови ядки като първо ястие или като салата към второто ястие, без да се прибавя в него вода.

Време за приготвяне: 30 минути
Приятен апетит!

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче