5 храни, които не трябва да топлите в микровълновата

stat 14:17  |  6 декември 2017 / Вкусотии / Редактор: Адриана Пейчева /  
Ризотото с гъби - аут от микровълновата?
Сн.: Shutterstock

Микровълновата фурна не винаги е най-добрият избор, когато искате да стоплите някои храни. Вижте 5 храни, които не трябва да топлите в микровълновата:
Яйца

Едва ли има хора, които ще затоплят пържени или варени яйца, но все пак трябва да знаете, че след загряване в микровълновата яйцата стават токсични, предупреждават от "Дарик".

Ориз

Оризът, въпреки че съдържа много полезни вещества, има и спори на бактерии, които оцеляват дори след готвенето. Ако оризът се остави на стайна температура, след като е сготвен, бактериите ще започнат да се размножават. Затоплянето в микровълновата не решава проблема. Затова оризът трябва да се консумира веднага или да се съхранява в хладилник.

Пиле

Когато загрявате пилешкото месо, протеинът, който се съдържа в него, претърпява промени, които могат да доведат до лошо храносмилане.

Цвекло

Цвеклото е много полезно за салати и супи, но не и ако го загреете в микровълновата.

Гъби


Гъбите са трудни за храносмилане и ако затоплите ризотото си с гъби в микровълновата, може да получите подуване и болки в корема.