Какво да консумираме в опасните жеги

stat 14:08  |  27 юни 2017 / Вкусотии / Редактор: Адриана Пейчева /  
Не трябва да готвим, за да не ни стане още по-горещо
Сн.: Shutterstock

Започват опасните жеги. До края на седмицата температурите ще бъдат над 35 градуса, смятат синоптиците.
„През лятото инфарктите и инсултите спадат, защото на повечето хора през горещините кръвното спада”, каза в предаването „Здравей, България” кардиологът доц. Сотир Марчев.

Експертът уточни, че при високи температури не трябва да се пият топли напитки. Относно храните кардиологът заяви, че не трябва да се готви – така се спестява топлината, излъчвана от печката. По думите му при жегите трябва да се консумират предимно студени храни.

„Консумирайте повече зеленчуци и плодове, и по-малко месо”, посъветва доц. Марчев.

„Слънчевият удар се дължи на пряката слънчева светлина. Затова трябва да се носят шапки. Не прекалявайте със седенето на слънце
”, каза той.