Део и Лео готвиха за SOS Детски селища

stat 11:56  |  24 февруари 2014 / Вкусотии / Редактор: Адриана Пейчева /  
Лео
Сн.: APRA Porter Novelli

На 23 февруари 2014 г. един от светлите християнски празници „Месни заговезни“ събра семействата от SOS Детско селище Дрен с известни българи.
Родителите и децата в Дрен посрещнаха гостите в своите домове и заедно с тях приготвиха множество балансирани ястия по повод „Месни заговезни“.

Посещението на рапърите Део и Лео, актрисата Елена Петрова и шеф готвачите Андре Токев, Димо Димов, Димитър Клаклов и Ивелина Иванова е част от кампанията „Топла супа всеки ден“. В рамките инициативата от "Бульони Maggi" правят дарение в полза на SOS Детски селища България, предназначено за осигуряването на основна част от тяхното ежедневно меню през цялата година.

Гостите дадоха ценни съвети в приготвянето на любимите ястия на децата и SOS родителите. Италианецът Лео разкри тънкости в приготвянето на тесто за пица. Ивелина Иванова наблегна на балансираното приготвяне на супа и майсторството в готвенето на ориза, а Димо Димов разкри тайните на Средиземноморската салата.

Снимки от обяда >>

Част от менюто на шеф-готвач Димитър Клаклов пък включваше ароматна пълнена кокошка и изискан баварски крем.

Разбира се, не липсваше и едно от най-важните ястия в ежедневното балансирано меню – топла супа. Сред рецептите се отличаваха класическата и любима на българина пилешка супа, арабска супа с нахут и екзотични подправки, картофена кремсупа с крутони и пресен лук и не по-малко популярната супа топчета.

Родните звезди и приемните семейства споделиха опита си в кухнята и обмениха своите идеи, трикове и съвети около приготвянето на всяко от любимите си ястия. Всички деца и SOS родители се включиха активно в готвенето и след изпълнената с положителни емоции и многобройни детски усмивки сутрин, заедно седнаха на голям семеен обяд, за да споделят вкусните ястия и топлите семейни моменти в компанията на своите гости.

Обединените под шапката на кампанията приятели ще гостуват често в селищата в село Дрен и град Трявна и заедно с децата ще приготвят любимите им ястия. Следващата седмица те отново ще се съберат на една семейна трапеза в SOS Детско селище Дрен, за да отпразнуват заедно Сирни заговезни.

МЕНЮ

Къща №3 / 3 деца +2 възрастни/ - Виктория Мадемова + Димо Димов
I. Арабска супа
II. Средиземноморска салата
III. Картофена пита с кайма
IV. Плодова салата

Къща №4 /4 деца + 1 възрастен/ - Албена Колячева
І. Картофена крем супа с крутони
Шопска салата
ІІ. Свински пържоли с гъбен сос
ІІІ. Бисквитена торта – нишесте, мляко, ванилия и бисквити

Къща №5 /4 деца + 1 възрастен/ - Ивелина Иванова + Емилия Клайн
І. Супа кореноплодни
ІІ. Свинско с ориз
Салата
ІІІ. Плодова салата

Къща № 8 /5 деца + 1 възрастен/  - Митко Клаклов + Нели Ангелова
І. Зеленчукова супа
ІІ. Салата Айсберг
ІІІ. Пълнена кокошка
ІV. Баварски крем

Къща № 10 /7деца +1 възрастен/ - Лео + Станислава Дерманска
І. Супа топчета
ІІ. Салата шопска
ІІІ. Основно ястие – пица
ІV. Десерт – плодова салата

Къща №13 /7деца + 2 възрастни/ - Андре Токев/Елена Петрова + Борислава Борисова
І. Салата – зеле и моркови
ІІ. Пилешка супа
ІІІ. Пилешка кавърма
ІV. Крем карамел